Siófok, 14. – 16. rujna 2011.

Šesta međunarodna konferencija i izložba o naftno-plinskom gospodarstvu

Nakon što je Hrvatska udruga naftnih inženjera i geologa, u razdoblju od 2001. do 2009.  samostalno organizirala pet međunarodnih konferencija o naftno-plinskom gospodarstvu, 2011. održava se  Međunarodna konferencija i izložba o naftno-plinskom gospodarstvu u središnjoj i istočnoj Europi, koju zajednički organiziraju dvije udruge – hrvatski  HUNIG i  mađarski Stručni odjel za naftu, prirodni plin i vodu Mađarske državne rudarsko-metalurške udruge (OMBKE KFVSz). Konferencija je održana u Siófoku, Mađarska.
 
Moto konferencije bio je Povećanje zaliha putem novih otkrića i obnova starih polja. Istodobno, a u fokusu stručnog skupa, bila je globalna sigurnost opskrbe energentima sukladno rezervama sirove nafte i plina.
 
Za izlaganje na Konferenciji ukupno je bilo prijavljeno 111 radova, koje su napisali znanstvenici i stručnjaci iz 12 zemalja. Iz Hrvatske je sudjelovalo 66 autora i koautora koji su pripremili 35 znanstveno-stručnih radova. Konferencija je otvorena s 11 plenarnih izlaganja uglednih predstavnika kompanija, znanstvenih i  stručnih institucija te udruga.
U uvodnim predavanjima predstavljene su najznačajnije naftne tvrtke u regiji, mogućnost suradnje, energetska politika te opskrba energijom u središnjoj i istočnoj Europi,  potom utjecaj zakonske regulative na naftno-plinsku djelatnost te međunarodni položaj stručnjaka u naftno-plinskom gospodarstvu.
 
Uz konferenciju je održana i izložba na otvorenom i zatvorenom prostoru. Na njoj se mogla vidjeti suvremena oprema, uređaji i instrumenti koji se koriste u naftnoj, odnosno plinskoj industriji i drugo.
 
Od 440 sudionika, na skupu je, uz autore i koautore znanstvenih i stručnih radova, sudjelovalo 88 predstavnika kompanija, obrazovnih i znanstvenih ustanova i udruga. Na izložbi je svoje mogućnosti predstavilo 19 izlagača, i to - 9 iz Mađarske, 2 iz Hrvatske, 4 iz Njemačke te po jedan iz Nizozemske, Kine i Velike Britanije.
 
Kao glavni sponzori predstavili su se INA d.d. i MOL Plc.

Primajte obavijesti o radu Hrvatske udruge naftnih inženjera i geologa

LinkedIn

Twitter

Google+

YouTube

hunig.hr

sibenik@hunig.hr

obvezno

Required

Prijava u . tijeku...

Neuspješna prijava!

Uspješna prijava!

@ 2017, HUNIG

Barčićeva 9, 10 000 Zagreb