Prva sjednica Predsjedništva HUNIG-a

27. veljača, 2015
Stefanija Novak Zoroe
Podijeli članak:

 

Na Prvoj sjednici Predsjedništva održanoj 27. veljače raspravljalo se o pripremama za održavanje 8. međunarodne konferencije i izložbe ( Solaris, Šibenik 13.-16. listopada 2015.). S tim u svezi predsjednik Udruge je nazočne članove upoznao s pokroviteljstvom i podupirateljstvom kao i s naslovom Konferencije „Tehnološka dostignuća u području istraživanja, proizvodnje i opskrbe energenata koji će osigurati globalni gospodarski razvoj“. Govorio je i o znanstveno stručnim temama Konferencije, o imenovanju Počasnog, Znanstvenog i Organizacijskog odbor.

Govoreći o časopisu NAFTA i PLIN, glavni i odgovorni urednik Ivan Meandžija je rekao da je ove godine u planu objavljivanje četiri broja. Pozvao je nazočne članove Predsjedništva da predlože imena stručnjaka iz svojih tvrtki u Uređivački odbor i Stručni savjet.

U nastavku Predsjedništvo je raspravljalo o temama za okrugli stol i predavanja koja bi se, u organizaciji HUNIG-a i Znanstvenog vijeća za naftu i plin HAZU održala ove godine. Među predloženim temama su: „Zakonski i ekonomski aspekti privođenja proizvodnji novootkrivenih rezervi ugljikovodika i iz postojećih proizvodnih polja“, „Projekti povećanja konačnog iscrpka nafte i plina iz postojećih ležišta“, „Tehnološka prilagodba rafinerijske prerade nafte i biodizela“ i „Tehnološka osložnjenost vezana za razradu novih ležišta nafte i plina“ i druge.

Pod točkom razno predsjednik je informirao o Nacrtu prijedloga Zakona o sigurnosti pri odobalnom istraživanju i eksploataciji ugljikovodika, a potom i o održavanju Dana inženjera Hrvatske. Pročelnike sekcija je podsjetio na potrebu održavanja zborova na kojima treba izabrati zamjenike. Glavna tajnica je ukratko pobrojila aktivnosti Tajništva između dviju sjednica Predsjedništva te istaknula da je HUNIG dobio rješenje od nadležnog Gradskog ureda za opću upravu vezano za upis promjena u Registru udruga i prihvaćanju novog Statuta koji je usklađen sa Zakonom o udrugama.Ostavite komentar (vaša e-mail adresa neće biti prikazana)