Treća sjednica Uprave HUNIG-a

13. srpanj, 2015
Stefanija Novak Zoroe
Podijeli članak:

 

Na 3. sjednici Uprave HUNIG-a održanoj 13. srpnja 2015. predsjednik Mirko Zelić je informirao članove Uprave o pristiglim stručnim radovima za konferenciju u Šibeniku, kojih je, do sada, prijavljeno 82, a očekuje ih se još desetak. U njima su obrađena sva područja naftno-plinskog rudarstva i energetike u cjelini, a poglavito nova tehnološka postignuća primijenjena u praksi.

Zajednički stav članova HUNIG-ove Uprave je da Osma međunarodna konferencija i izložba mora imati jasnu poruku o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti naftno-plinske djelatnosti. U tom smislu, prihvaćen je prijedlog Ivana Meandžije da se, vezano za prošlost naglasak stavi na Molve, Jadran i naftna polja. Vezano za sadašnjost naglasak bi trebao biti na projektima EOR i Međimurje, dok budućnost treba pripasti istraživanju kopna i mora.

Razgovaralo se o sklopljenim sponzorskim ugovorima, odnosno o prijavljenim izlagačima na izložbi u Šibeniku. Glavni i odgovorni urednik Meandžija je izvijestio da je u tisku novi broj časopisa NAFTA i PLIN (142.) te da je u njemu pripremljeno čak 11 stručnih radova 21 autora i koautora.

Pod točkom razno, glavna tajnica je informirala članove Uprave o održanom Nadzornom odboru HUNIG-a, potom zborovima Sekcije za naftno rudarstvo i Sekcije za geologiju na kojima su izabrani zamjenici pročelnika sekcija te o podnesenom zahtjevu Hrvatskom zavodu za zapošljavanje za sufinanciranje zapošljavanja.Ostavite komentar (vaša e-mail adresa neće biti prikazana)