Novosti iz energetike

Izborna skupština Hrvatske udruge naftnih inženjera i geologa

26. LISTOPAD, 2018
Stefanija Novak Zoroe
Podijeli članak:

 

 

Želimir Šikonja novi predsjednik

 

  • Glavne smjernice djelovanja jedne od najstarijih stručnih udruga u Hrvatskoj biti će proaktivan rad, otvorenost udruge i pomlađivanje članstva te okupljanje stručnjaka i poticanje njihovih stvaralačkih potencijala – poručio je novi predsjednik
  • Za dopredsjednike udruge izabrani su akademik Goran Durn, Jerko Jelić Balta, doc. dr. sc. Darko Pavlović i Željko Tremac

 

Na izbornoj skupštini Hrvatske udruge naftnih inženjera i geologa, kojoj je bilo nazočno više od 80 članova, za novog je predsjednika izabran Želimir Šikonja. Zahvaljujući se u ime svih izabranih na funkcije i u tijela Udruge te svoje osobno ime novoizabrani predsjednik HUNIG-a ukratko je izložio glavne smjernice rada udruge u novom mandatnom razdoblju 2018.-2022. One se pak mogu sažeto izraziti s tri riječi – proaktivan rad, pomlađivanje članstva i otvorenost udruge.

Radno predsjedništvo

Izmjene i dopune Statuta

Na prijedlog Predsjedništva Skupština je jednoglasno prihvatila izmjene i dopune Statuta, koje se odnose na ukidanje sekcija kao ustrojstvenih jedinica koje nisu imale pravnu osobnost. Povećan je broj dopredsjednika s dva na četiri. Umjesto pojedinačnog uvodi se obvezno potpisivanje dvije ovlaštene osobe i to kako za zastupanje, tako i za financijsko-materijalno poslovanje. Osim toga, ograničen je broj članova Predsjedništva na maksimalno 21. Naposljetku, dopunjena je gospodarska djelatnosti udruge s pružanjem savjetodavnih usluga iz područja djelovanja HUNIG-a te je u isti članak dodan novi stavak kojim se otvara mogućnost da udruga radi obavljanja gospodarske djelatnosti osnuje trgovačko društvo sa svojstvom pravne osobe.

Izabrani dopredsjednici i tijela udruge

Skupština je jednoglasno izabrala nove dopredsjednike udruge i to: akademika Gorana Durna za geologiju, Jerka Jelića Baltu za naftno inženjerstvo, doc. dr. sc. Darka Pavlovića za energetiku i zaštitu te Željka Tremca za zakonodavstvo. Za glavnu tajnicu izabrana je Stefanija Novak Zoroe, a glavni i odgovorni urednik Ivan Meandžija.

Članovi Predsjedništva su: Želimir Šikonja, Goran Durn, Jerko Jelić Balta, Željko Tremac, Darko Pavlović, Stefanija Novak Zoroe i Ivan Meandžija po funkciji te Laslo Farkaš, Višontai, Lovorka Kipson Blažević, Nataša Vujec, Željko Belošić, Robert Bošnjak, Bruno Ernečić i Gordana Sekulić (predstavnici tvrtki utemeljitelja). Skupština je jednoglasno prihvatila prijedlog Izborne komisije da se u Nadzorni odbor izaberu Melita Ćapin, Željko Lukić i Mirko Lukić. U Sud časti HUNIG-a imenovani su: Antun Bauk, Zdenko Krištafor i Vladimir Cazin.Ostavite komentar (vaša e-mail adresa neće biti prikazana)