Novosti iz energetike

Ljetna škola naftnog rudarstva u Dubrovniku - razmjena znanja

 

22. svibanj 2017
Ivan Meandžija
Podijeli članak:

 

Ljetna škola naftnog rudarstva djeluje u okviru akademskih programa Interuniverzitetskog centra poslijediplomskih studija u Dubrovniku već trideset godina (od 1987.).

Radionice Ljetne škole naftnog rudarstva održavaju se svake godine u lipnju u organizaciji Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a obrađuju aktualne tehničke, tehnološke, ekološke i ekonomske teme iz područja naftne i plinske industrije i energetike u cjelini.

Misija Ljetne škole naftnog rudarstva je razmjena znanja na naprednoj znanstvenoj i stručnoj razini, pri čemu se pružaju velike mogućnosti međunarodne suradnje stručnjaka u naftnoj i plinskoj industriji.

Radionice su organizirane kao predavanja nakon kojih slijedi stručna rasprava. Službeni jezik Ljetne škole naftnog rudarstva je engleski. Kao pozvani predavači sudjeluju ugledni profesori i stručnjaci iz SAD-a, Europe i cijelog svijeta.

U organiziranju Ljetne škole naftnog rudarstva uspostavljena je dugogodišnja suradnja sa sveučilišnim profesorima iz SAD-a (Louisiana State University, University of Louisiana at Lafayette, the Colorado School of Mines, Massachusetts Institute of Technology (MIT), the University of Oklahoma, the University of Tulsa, Texas A&M University), Austrije (Innsbruck University, Montan University of Leoben), Mađarske (Miskolc University, University of Szeged), Rusije (Gubkin State University, Moscow, St Petersburg State University, St. Petersburg State University of Economics and Finance), Rumunjske (Petroleum and Gas University-Ploesti), Nizozemske (TU Delft), Venezuele, Iraka (University of Sulaimani) i Malezije (University of Technology Petronas).

Također je u realizaciji programa sudjelovao čitav niz stručnjaka iz vodećih svjetskih kompanija kao što su INA, ConocoPhillips, Statoil, Schlumberger, Total, E-On, ENI, OMV, MOL, Lukoil i druge.

Uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, tradicionalni su sponzori Ljetne škole naftnog rudarstva INA Grupa, MOL Grupa, kompanije INAgip, Janaf, Plinacro te Hrvatski nacionalni komitet Svjetskog vijeća za naftu i plin i Hrvatska sekcija Međunarodne udruge naftnih inženjera.

Detaljnije o ljetnoj školi naftnog rudarstva u Dubrovniku možete pročitati na stranicama: http://www.rgn-pess.com/

RADIONICE

5. – 9. LIPNJA 2017.

1 dan – 5. lipnja – Poslovna rješenja za naftne kompanije u izazovnom poslovnom okruženju Prvog dana na okruglom stolu naglasak će biti na izazovima s kojima se suočavaju naftne kompanije kad su pitanju mega trendovi na svjetskom tržištu i primjena novih tehničkih i tehnoloških inovacija za održiva poslovna rješenja.

Radionica – 6. – 9. lipnja 2017.: POVEĆANJE ISCRPKA NAFTE (EOR) I POVEĆANJE ISCRPKA PLINA (EGR)

Cilj je ove radionice istražiti načine revitalizacije zrelih polja primjenom suvremenih EOR/EGR metoda kroz sveobuhvatno upoznavanje s novim tehnologijama i karakterizacijom ležišta u eksploataciji preostalih rezervi ugljikovodika.

12. - 16. LIPNJA 2017.

1 dan – 12. lipnja 2017. – BUDUĆNOST TRŽIŠTA PRIRODNOG PLINA

Prvog će dana na okrugom stolu naglasak biti na izazovima tržišta prirodnog plina i energetskih kompanija u uvjetima stalnih globalnih promjena.

1. radionica 13. – 16. lipnja 2017. Sve o ukapljenom naftnom plinu – LNG-u

Obrađivat će se teme kao što su LNG infrastruktura, manji LNG projekti, cijene i regulativa, geopolitika, poslovni modeli i ugovori.

2. radionica 13. – 16- lipnja 2017. MEHANIKA POROZNIH MEDIJA I HIDRAULIČKO FRAKTURIRANJE

Tema radionice je mehanika poroznih medija i hidrauličko frakturiranje u funkciji povećanja proizvodnje ugljikovodika iz ležišta zrelih polja kao i nekonvencionalnih ležišta.

Više o radionicama pročitajte: http://www.rgn-pess.com/workshops/Ostavite komentar (vaša e-mail adresa neće biti prikazana)