Ljetna škola naftnog rudarstva u Dubrovniku

18. svibanj 2016.
Stefanija Novak Zoroe
Podijeli članak:

 

Ljetna škola naftnog rudarstva djeluje u okviru akademskih programa Interuniverzitetskog centra poslijediplomskih studija u Dubrovniku već više od dvadeset i pet godina. Interaktivne seminare organiziraju izvršni direktori Ljetne škole naftnog rudarstva, profesori sa Zavoda za naftno inženjerstvo Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ugledni profesori s hrvatskih i inozemnih sveučilišta te istaknuti stručnjaci.

Dubrovačka Ljetna škola organizira se svake godine u lipnju u obliku dva interaktivna seminara odnosno radionice, svaki u trajanju od po pet dana.

Od 6. do 10. lipnja 2016. održat će se Interaktivni seminar – radionica na temu „Aktualna problematika i izazovi naftne industrije“. U okviru ove radionice 6. lipnja će se održat kratki tečaj s temom: „Propisi i uvjeti za izvođenje budućih aktivnosti istraživanja i proizvodnje ugljikovodika u Hrvatskoj – Problematika i izazovi“. Istodobno, od 7. do 10. lipnja predviđena je radionica s temom „Povećanje iscrpka nafte (EOR)“. Cilj ove radionice je istražiti načine revitalizacije zrelih polja primjenom suvremenih metoda povećanja iscrpka nafte kroz sveobuhvatno upoznavanje s novim tehnologijama i karakterizacijom ležišta u eksploataciji preostalih rezervi ugljikovodika.

U drugom tjednu Ljetne škole od 13. do 17. lipnja održavati će se dvije radionice. Jedna posvećena temi „Razvoj tržišta prirodnog plina“, a druga „Procjena i upravljanje ležištima“. Glavni će naglasak biti na nekonvencionalnim ležištima i različitim aspektima frakturiranja konvencionalnih, ali i nekonvencionalnih ležišta.Ostavite komentar (vaša e-mail adresa neće biti prikazana)