Održana Izborna skupština HUNIG-a.

19. prosinac, 2014
Stefanija Novak Zoroe
Podijeli članak:

 

Na Izbornoj skupštini HUNIG-a izabrana nova tijela Udruge

U petak 19. prosinca 2014. održana je Izborna skupština Hrvatske udruge naftnih inženjera i geologa. Skupštinom je predsjedao Stevo Kolundžić, a uz njega u Radnom predsjedništvu bili su Jasmina Jelić Balta i Zoran Čogelja.

Vezano za usklađivanje Statuta Udruge s novim Zakonom o udrugama, nakon provedene javne rasprave Predsjedništvo je Skupštini predložilo izmjene i dopune Statuta Udruge, koji su prihvaćeni većinom glasova. Skupština je također prihvatila Etički kodeks.

Nazočni delegati i članovi Skupštine prihvatili su izvješće o radu Udruge u 2014., koje je iznio predsjednik HUNIG-a akademik Mirko Zelić te financijsko izvješće za devet mjeseci ove godine, o kojem je članove Skupštine izvijestila Irena Popijač. Jednoglasno je prihvaćeno izvješće Nadzornog odbora za razdoblje siječanj-rujan 2014., koje je iznijela predsjednica NO Melita Ćapin.

Predsjednik Izborne komisije Željko Matiša potom je Skupštini iznio prijedlog Predsjedništva za izbor na funkcije predsjednika, dopredsjednika za geologiju, dopredsjednika za naftno rudarstvo, glavnog tajnika, glavnog i odgovornog urednika časopisa te pročelnika Sekcije za geologiju i pročelnika Sekcije za naftno rudarstvo. Pojedinačnim glasovanjem za predsjednika je jednoglasno izabran akademik Mirko Zelić, za dopredsjednika za geologiju Niko Dalić, za dopredsjednika za naftno rudarstvo Dubravko Novosel, za glavnu tajnicu Stefanija Novak Zoroe, za glavnog i odgovornog urednika Ivan Meandžija, za pročelnika Sekcije za geologiju Željko Ivković te za pročelnika Sekcije za naftno rudarstvo Jerko Jelić Balta.

U nastavku Skupštine predsjednik Izborne komisije je iznio prijedlog kandidata za članove Predsjedništva Udruge, Nadzorni odbor, Sud časti i za likvidatora. U Predsjedništvo su izabrani: Mirko Zelić, Niko Dalić, Dubravko Novosel, Stefanija Novak Zoroe, Ivan Meandžija, Jerko Jelić Balta, Željko Ivković, Želimir Šikonja, Lilit Cota, Željko Tremac, Željko Jurić, Miroslav Kovaćić, Nataša Vujec, Ivana Ivančić, Darko Pavlović, Igor Kos, Gordana Sekulić, Vladimir Cazin, Božidar Omrčen, Stevo Kolundžić, Josip Samaržija, Miroslav Golub i Mario Weisser. U Nadzorni odbor Skupština je jednoglasno imenovala: Melitu Ćapin, Željka Lukića i Mirka Lukića, a u Sud časti izabrani su: Josip Sečen, Zdenko Krištafor i Željko Matiša, a za likvidatora Irena Popijač.

U nastavku Skupština je prihvatila plan rada Udruge za 2015. te financijski plan za sljedeću godinu u kojoj se, od 13. do 16. listopada, u Šibeniku održava 8. međunarodna konferencija i izložba o naftno-plinskom gospodarstvu.Ostavite komentar (vaša e-mail adresa neće biti prikazana)