Predsjedništvo HUNIG-a

Podržano organiziranje 9. međunarodne konferencije i izložbe

28. studeni, 2014
Stefanija Novak Zoroe
Podijeli članak:

 

Nakon što je verificiran zapisnik s 4. sjednice Predsjedništva i prihvaćene informacije Glavne tajnice HUNIG-a o mnogobrojnim aktivnostima tajništva Udruge u prva dva mjeseca ove godine, članovi Predsjedništva na 5. sjednici održanoj 24. veljače 2017. prihvatili su prijedlog da se Deveta međunarodna konferencija i izložba o naftno plinskom gospodarstvu i primarnoj energiji održi u Šibeniku od 3. do 6. listopada 2017. Raspravljajući o znanstveno-stručnim temama Mirko Zelić, Stevo Kolundžić, Lilit Cota, Miroslav Golub, Gordana Sekulić, Darko Pavlović i drugi založili su se za to da teme predstojeće konferencije budu aktualne i izazovne, što će pridonijeti većem zanimanju stručne javnosti i kompanija za aktivno sudjelovanje na šibenskom skupu. S tim u svezi osnovati će se Organizacijski i Znanstveni odbor koji će pripremiti prijedlog tema kako bi autori mogli prijaviti stručna predavanja. Također, do kraja ožujka pripremit će se i objaviti na web stranici HUNIG-a Prva obavijest o 9. međunarodnoj konferenciji i izložbi.

Predsjedništvo je analiziralo više tema o kojima bi u svibnju ili lipnju, zajedno sa Znanstvenim vijećem za naftu i plin HAZU trebalo organizirati okrugli stol. Među njima su sljedeće teme: „Stanje i perspektive koncesija za istraživanje u zemlji i inozemstvu“, „Kakve strategije i politike se mogu očekivati vezano za valorizaciju hrvatskih prirodnih bogatstva“, „Projekt Sirija – sadašnjost i budućnost“, „Što donosi novi Zakon o ugljikovodicima“ i drugo.

U nastavku sjednice Ivan Meandžija je informirao Predsjedništvo o temama koje će se naći u novom 149. broju časopisa „Nafta i Plin“ koji izlazi sredinom ožujka.Ostavite komentar (vaša e-mail adresa neće biti prikazana)