Promocija knjige „Hrvatski naftaši“

6. prosinac 2013.
Stefanija Novak Zoroe
Podijeli članak:

 

U petak 6. prosinca 2013. u velikoj dvorani Inine poslovne zgrade u Šubićevoj 29 održana je pro-mocija knjige „Hrvatski naftaši“, čija je autorica dugogodišnja novinarka u Ini Stefanija Novak Zo-roe. Promociju je vodio Mijo Ivurek, a o knjizi su, uz autoricu, govorili recenzenti i urednici Željko Matiša, Ivan Meandžija i Mirko Zelić.

Knjiga ima 624 stranice, oko tisuću fotografija i faksimila dokumenta koji svjedoče o bogatoj povije-sti proizvodnje nafte i plina u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu, gdje su hrvatski naftaši s uspjehom radili u proteklih šest desetljeća. Bogata građa je podijeljena u 18 poglavlja, koja se nižu prema vremen-skom slijedu početka proizvodnja. U posebnom 19. po redu poglavlju knjige nalaze se 42 portreta, među kojima su svi direktori Naftaplina, INA-Naftaplina i izvršni direktori Inina segmenta djelatnosti Istraživanje i proizvodnja nafte i plina. Tu su i portreti svih tehničkih direktora Gojla, Naftaplina i INA-Naftaplina, zatim svih direktora Pogona, OOUR-a i Sektora proizvodnje, odnosno trojice direktora okruga te voditelja najvećih projekata u djelatnosti proizvodnje nafte i plina.

Knjigu je sponzorirala INA d.d., a u projekt realizacije ove knjige, kroz ilustracije ili oglase uključile su se brojne domaće tvrtke koje su imale značajnu ulogu u realizaciji energetskih projekata u Hrvat-skoj. Među njima su: Aeks, Inženjering za naftu i plin, S.C.A.N., CRODUX-plin, Croatiainspect , INEL-Montaža, Hrvatski geološki institut, ABB, IMG-Ventili, Plinacro, PSP Okoli, Monter-Strojarske montaže, MONTINVEST, Brodogradilište Viktor Lenac , Končar, EDISON, Crosco, INAgip, EDI-NA…Ostavite komentar (vaša e-mail adresa neće biti prikazana)